Jaap van Niejenhuis

Jaap is werkzaam voor Frontlinie en bouwt aan eenheid met de vervolgde kerk. Jaap is getrouwd met Annelies en samen hebben ze 2 kinderen, Joël en Louise. Sinds Jaap een keus heeft gemaakt om Jezus te volgen is hij bezig om te delen van het evangelie. Dat heeft hij jarenlang gedaan in sportministry door te bouwen aan community’s waar veel jongeren belangrijke geloofsstappen hebben gezet. 

Toen het werk in de sportministry ten einde kwam, is Jaap gaan zoeken naar wat God wil in zijn leven voor de komende periode. Hij zegt daarover: 

‘Al van jongs af aan werd ik geraakt door verhalen van mensen die hun geloof met gevaar voor eigen leven praktiseerden. In een wereld waar vrijheid vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, inspireert de moed van deze gelovigen me diep. 

In een tussenfase in mijn leven mocht ik opnieuw zoeken naar hoe ik mijn talent mocht inzetten in Gods Koninkrijk. Mijn hart raakte opnieuw bewogen door het leed van vervolgde broers en zussen en ik zocht naar een manier om mijn passie en vaardigheden in te zetten voor hen die onder druk staan vanwege hun geloof. Toen Frontlinie vroeg of ik mijn gaven voor vervolgde broers en zussen wilde inzetten, ben ik met Papa in gesprek gegaan of dit de plek is voor mij. Nu ben ik dankbaar dat ik concreet wat voor hen kan betekenen. 

Bij elke stap die ik zet, herinner ik mezelf eraan dat mijn werk niet alleen een baan is, maar een roeping om verschil te maken in de levens van hen die vervolging doorstaan. Werken voor de vervolgde kerk betekent voor mij een stap zetten in solidariteit, een stem zijn voor hen die vaak niet gehoord worden, en bijdragen aan een wereld waarin iedereen vrijelijk zijn of haar geloof kan belijden.’

Jaap is vanaf de oprichting van Frontlinie in Nederland betrokken en bouwt mee in de opstartfase. Dat houdt in dat hij veel operationeel werk hier in Nederland doet vooralsnog. Hij richt zich op het verbinden van de kerk in het westen met de vervolgde kerk door het oprichten van gebedsgroepen en roept daartoe op via podcasts, preken en jongerenavonden te organiseren. Ook zal Jaap regelmatig reizen naar broers en zussen die lijden door vervolging om hen te ontmoeten en te horen wat hun nood is en om hen te bemoedigen met woorden van geloof, hoop en liefde. Jaap wil hen graag laten weten dat zij niet vergeten zijn, maar dat wij als kerk in het westen ons diep verbonden weten in gebed en relatie met hen. 

De vervolgde kerk heeft ons ook veel te bieden. Jaap gaat inspirerende verhalen van geloofshelden van vandaag naar Nederland halen om als voorbeeld te dienen voor onze kerken. De vervolgde kerk weet wat lijden en bidden is en mag het ons leren hoe we daarin kunnen groeien. 

Jaap wordt in Nederland en binnen De Stadskerk vertegenwoordigd door zijn Thuisfrontteam. Martijn Folkers is contactpersoon. Je kunt hem bereiken via folkersmartijn@hotmail.com.

Voor meer informatie: Frontlinie.org